Medisch Pediatrisch Revalidatiecentrum

Brandwonden

Multidisciplinaire behandeling

Het Zeepreventorium biedt gespecialiseerde zorg voor iedere patiënt dankzij een multidisciplinaire aanpak waarbij verschillende zorgverstrekkers samenwerken.

De bedoeling van de residentiële revalidatie is om iedere patiënt voor te bereiden op de verderzetting van de behandeling in een goed omkaderde thuisomgeving.

Alle medische, psychosociale en pedagogische zorgen van het kind of jongere komen aan bod tijdens de opname.

Team

  • De arts en de verpleegkundigen volgen de heling van de wonden dagelijks op.  In overleg met het brandwondencentrum worden de wondzorg en een eventuele medicamenteuze behandeling individueel opgesteld en aan-gepast waar nodig.
  • De kinesitherapeuten zorgen voor een intensieve begeleiding waaronder dagelijkse littekenmassage, mobilisatie en fysieke revalidatie.  Samen met de arts en de verpleegkundigen volgen ze ook de efficiëntie van drukkledij, siliconen hulpmiddelen en het orthopedisch materiaal op. Verder staan ze ook in voor de educatie van de patiënt en zijn/haar familie.
  • De diëtiste zorgt, in samenspraak met de patiënt, voor een gezond en gevarieerd voedingsschema, geeft educatie en kook-lessen.
  • De opvoeders creëren een warme opvang, een huiselijke sfeer en organiseren activiteiten met bijzondere aandacht voor opvoedkundige aspecten.
  • De psycholoog en de maatschappelijk werker zorgen voor een groeps- en individuele begeleiding van de jongeren, hun ouders en thuisomgeving.

Allen zorgen voor een positieve en motiverende ondersteuning zodat de jongeren weer in hun mogelijkheden gaan geloven.

De revalidatieperiode

De kinderen en jongeren verblijven tijdens hun revalidatieperiode in een groep met ongeveer 20 leeftijdsgenoten.
Tijdens het verblijf in het Zeepreventorium lopen kinderen ook school rekening houdend met de huidige studierichting, mogelijkheden en tempo.

Duur revalidatieperiode

De duur van de revalidatieperiode is afhankelijk van de te volgen individuele therapie en vooruitgang van de patiënt. Dit duurt gemiddeld één jaar.  Gedurende het volledige verblijf wordt intensief samengewerkt tussen de disciplines binnen het Zeepreventorium, alsook  met de nodige zorgactoren thuis. Bedoeling is de reïntegratie in de thuisomgeving zo goed mogelijk voor te bereiden.

Bezoek- en weekendregeling

De bezoek- en weekendregeling wordt u toegelicht tijdens de kennismaking in het centrum. De gewone schoolvakanties worden gevolgd, maar de kinderen verblijven deels in het centrum, dit in functie van de therapie.

kostprijs revalidatieperiode

De revalidatie wordt erkend door de mutualiteit die tussenkomt in de verblijf- en behandelingskosten. Als ouder dient u het remgeld te betalen. Dit bedraagt gemiddeld 180 euro per maand.

Opname

Indien u nog vragen heeft omtrent onze werking of u wil een aanvraag doen tot opname, neem dan zeker contact op met de Opnamedienst. We beantwoorden graag uw vragen en begeleiden u tot aan de opname.

 

TERUG

Contactgegevens

Zeepreventorium
Koninklijke baan 5
8420 De Haan
T 059 23 39 11 
F 059 23 40 57
info@zeepreventorium.be
www.zeepreventorium.be

Nieuwsberichten

Start schooljaar

Ook de kinderen en jongeren van het Zeepreventorium starten vandaag met het nieuwe schooljaar in de scholen gevestigd op onze terreinen.

Lees meer

Ochtendshow Radio MNM

Radio MNM kwam deze morgen vroeg langs. Sander Gillis deed een nachtje door. Zijn dropping eindigde hier. De Ochtendshow live vanuit het Zeepreventorium.

Lees meer

Zon, zee, strand...

De jongens van Leefgroep G trokken naar surfclub Oostende. Velen maakten voor het eerst kennis met raften en stand-up paddle boarden op een mega-sup.

Lees meer

Welkom bij de allerkleinsten

Welkom in de Leefgroep van de allerkleinsten. Hier verblijven baby’s en peuters met complexe aandoeningen, aangeboren of ten gevolge van moeilijkheden na de geboorte. Deze kinderen hebben vaak een lange ziekenhuisopname achter de rug. Het Zeepreventorium vormt de brug tussen ziekenhuis en thuisomgeving. Een gespecialiseerd team zorgt voor de opvolging en behandeling van deze patiëntjes.