Medisch Pediatrisch Revalidatiecentrum

Chronische lichamelijke invaliderende klachten - CLIK

Chronische lichamelijke invaliderende klachten (CLIK) zijn klachten die dermate uitgesproken zijn dat een normaal schooltraject en sociaal leven onmogelijk gemaakt worden. Soms ligt een chronische ziekte zoals: kinderreuma, chronische darmontsteking (IBD), leverlijden… aan de basis. Soms is er onvoldoende of geen eenduidige verklaring voor deze invaliderende klachten. Wat wel duidelijk is, is dat medicatie en rust, de pijn en vermoeidheid niet voldoende lijken te verhelpen.

We onderscheiden twee deelgroepen CLIK, maar met een belangrijke overlapping: soms primeren de pijnklachten (spierpijn, gewrichtspijn, buikpijn of hoofdpijn), ofwel staat een uitgesproken vermoeidheid op de voorgrond.

lees meer

Nieuwsberichten

Bezoek onze Facebook pagina

Prevent Spaarders

Reeds 36 jaar zetten de Prevent Spaarders zich in om allerlei acties te organiseren ten voordele van het Zeepreventorium.

Lees meer

Afscheid Dokter Franckx

Eind december ging dokter Franckx op pensioen.  Dit lieten we uiteraard niet zomaar passeren.

Lees meer

Warme actie

Hartelijk dank voor alle actie tijdens de Warmste Week. Leuke foto's bereiken ons. Sven liep de Warmathon voor het Zeepreventorium.

Lees meer

Welkom bij de Calimero's

Welkom in de leefgroep van de allerkleinsten, de Calimero’s.

Hier verblijven baby’s en peuters met complexe aandoeningen, aangeboren of ten gevolge van moeilijkheden na de geboorte. Deze kinderen hebben vaak een lange ziekenhuisopname achter de rug. Het Zeepreventorium vormt de brug tussen ziekenhuis en thuisomgeving. Een gespecialiseerd team zorgt voor de opvolging en behandeling van deze patiëntjes.