Medisch Pediatrisch Revalidatiecentrum

Chronische lichamelijke invaliderende klachten - CLIK

Chronische lichamelijke invaliderende klachten (CLIK) zijn klachten die dermate uitgesproken zijn dat een normaal schooltraject en sociaal leven onmogelijk gemaakt worden. Soms ligt een chronische ziekte zoals: kinderreuma, chronische darmontsteking (IBD), leverlijden… aan de basis. Soms is er onvoldoende of geen eenduidige verklaring voor deze invaliderende klachten. Wat wel duidelijk is, is dat medicatie en rust, de pijn en vermoeidheid niet voldoende lijken te verhelpen.

We onderscheiden twee deelgroepen CLIK, maar met een belangrijke overlapping: soms primeren de pijnklachten (spierpijn, gewrichtspijn, buikpijn of hoofdpijn), ofwel staat een uitgesproken vermoeidheid op de voorgrond.

lees meer

Nieuwsberichten

Bezoek onze Facebook pagina

Kookworkshops

Vrijdag waren er kookworkshops voor de ouders van kinderen met obesitas.

Lees meer

Hoog bezoek

Sinterklaas kwam uiteraard ook op bezoek in het Zeepreventorium. Hij kon nog niet naar Spanje terug want zijn staf was zoek.

Lees meer

Weer of geen weer

Weer of geen weer, in het Zeepreventorium worden ook s'avonds veel activiteiten georganiseerd.

Lees meer

Welkom bij de Calimero's

Welkom in de leefgroep van de allerkleinsten, de Calimero’s.

Hier verblijven baby’s en peuters met complexe aandoeningen, aangeboren of ten gevolge van moeilijkheden na de geboorte. Deze kinderen hebben vaak een lange ziekenhuisopname achter de rug. Het Zeepreventorium vormt de brug tussen ziekenhuis en thuisomgeving. Een gespecialiseerd team zorgt voor de opvolging en behandeling van deze patiëntjes.