Medisch Pediatrisch Revalidatiecentrum

Chronische lichamelijke invaliderende klachten - CLIK

Chronische lichamelijke invaliderende klachten (CLIK) zijn klachten die dermate uitgesproken zijn dat een normaal schooltraject en sociaal leven onmogelijk gemaakt worden. Soms ligt een chronische ziekte zoals: kinderreuma, chronische darmontsteking (IBD), leverlijden… aan de basis. Soms is er onvoldoende of geen eenduidige verklaring voor deze invaliderende klachten. Wat wel duidelijk is, is dat medicatie en rust, de pijn en vermoeidheid niet voldoende lijken te verhelpen.

We onderscheiden twee deelgroepen CLIK, maar met een belangrijke overlapping: soms primeren de pijnklachten (spierpijn, gewrichtspijn, buikpijn of hoofdpijn), ofwel staat een uitgesproken vermoeidheid op de voorgrond.

lees meer

Nieuwsberichten

Bezoek onze Facebook pagina

Bedankt McThree Carpets

Wil je ons een handje helpen. Dat kan altijd! Elke bijdrage is van onschatbare waarde. Zo steunde Mc Three Carpets uit Waregem ons met een storting van 500 euro.

Lees meer

A Mile for a Smile

De West-Vlaamse Politieschool organiseerde in maart de actie A Mile for a Smile. Er was een gocart en loopparcours en heel wat randanimatie.

Lees meer

Mooie schenking van De Drukke Mama's

De facebookgroep Drukke Mama's schenkt 15 speelauto's aan het Zeepreventorium. Deze Didicars rijden probleemloos gewoon door het stuur te bewegen.

Lees meer

Welkom bij de Calimero's

Welkom in de leefgroep van de allerkleinsten, de Calimero’s.

Hier verblijven baby’s en peuters met complexe aandoeningen, aangeboren of ten gevolge van moeilijkheden na de geboorte. Deze kinderen hebben vaak een lange ziekenhuisopname achter de rug. Het Zeepreventorium vormt de brug tussen ziekenhuis en thuisomgeving. Een gespecialiseerd team zorgt voor de opvolging en behandeling van deze patiëntjes.