Medisch Pediatrisch Revalidatiecentrum

Afscheid Dokter Franckx

Eind december ging dokter Franckx op pensioen.  Dit lieten we uiteraard niet zomaar passeren. Een passend afscheid werd georganiseerd want dokter Franckx schreef hier een stuk geschiedenis.

Van bij de start van haar carrière (via stages van 1972 – 1976) tot op vandaag is het welbevinden van de patiënten altijd datgene geweest wat haar voortdreef. De uitbouw van de afdeling waar de patiënten met mucoviscidose verblijven en zeer zeker de uitbouw van villa Kos (eenheid voor volwassenen met mucoviscidose) zijn een mijlpaal binnen de behandeling van mucoviscidose.
In 1982 werd Dokter Franckx als hoofdarts aangesteld. 
Overal sprak ze vol vuur over ‘het prevent’ met als doel de werking verder te optimaliseren en zo de broodnodige fondsen bijeen te krijgen. Ze wou met het Zeepreventorium een voortrekkersrol blijven spelen in de behandeling van chronisch zieke patiënten. Dokter Franckx zette zich eveneens in voor orgaandonatie. Samen met haar collega’s Soroptimisten ging ze mee op de barricades staan om het thema bespreekbaar te krijgen.

Voor die blijvende motivatie en volharding kreeg Dokter Franckx de titel van Barones in Juli 2001.

Hartelijk dank aan Dokter Franckx en geniet van het welverdiende pensioen!
 

Terug naar nieuwsoverzicht

Contactgegevens

Zeepreventorium
Koninklijke baan 5
8420 De Haan
T 059 23 39 11 
F 059 23 40 57
info@zeepreventorium.be
www.zeepreventorium.be

Nieuwsberichten

Opstart Pilootproject

Vandaag staan we klaar om een grote groep nieuwe patiënten binnen de obesitasafdeling te verwelkomen. Maar vanaf 1 juli 2019 verandert er nog meer.

Lees meer

Gezonde start

Samen met hun diëtiste maakten de kinderen van leefgroep Twins een lekker ontbijtbuffet klaar. Een gezonde start van de dag.

Lees meer

Krant De Morgen brengt verslag over 'Nee-eters'

De krant De Morgen bracht een reportage over kinderen en jongeren met eetproblemen en de groeiende groep 'Nee-eters'.

Lees meer

Welkom bij de allerkleinsten

Welkom in de Leefgroep van de allerkleinsten. Hier verblijven baby’s en peuters met complexe aandoeningen, aangeboren of ten gevolge van moeilijkheden na de geboorte. Deze kinderen hebben vaak een lange ziekenhuisopname achter de rug. Het Zeepreventorium vormt de brug tussen ziekenhuis en thuisomgeving. Een gespecialiseerd team zorgt voor de opvolging en behandeling van deze patiëntjes.