Medisch Pediatrisch Revalidatiecentrum

Afvalbeleid - beter voorkomen

Ook voor het Zeepreventorium is het beheer van afval een uitdaging. Een pediatrisch revalidatiecentrum is een bedrijf op zich, maar wel één met speciale verantwoordelijkheden en missie. Na grondige analyse werd het bestaande afvalbeleid gereorganiseerd en werden 18 afvalstromen operationeel.

Door de komst van de Vlaamse afvalstoffenwetgeving VLAREMA werd in 2014 het project ‘implementatie afvalbeleid’ opgestart in het Zeepreventorium.

Bedoeling is in de eerste plaats de hoeveelheid afval te beperken en de selectieve inzameling en afvoer op te werkplaats te optimaliseren. Zo werden 3 hoofdcontainerparken, 2 hoofd-afvalbergingen, 2 sub-afvalbergingen en 11 afvalpunten (buiten) ingericht.

18 Afvalstromen

In het Zeepreventorium werden 18 afvalstromen ingevoerd. Door het invoeren van afvalstromen kan afval een tweede leven krijgen. Vandaag kan ongeveer 93% van het afval hiermee gerecycleerd worden.

Het beheer van risicohoudend medisch afval (RMA) vergt uiteraard een gespecialiseerde aanpak. Onder RMA vallen bijvoorbeeld injectienaalden, kweken, stalen…Gezien ze een microbiologische besmetting, vergiftiging of een verwonding kunnen veroorzaken heeft dit gevolgen voor de opslag en verwerking.

Terug naar nieuwsoverzicht

Contactgegevens

Zeepreventorium
Koninklijke baan 5
8420 De Haan
T 059 23 39 11 
F 059 23 40 57
info@zeepreventorium.be
www.zeepreventorium.be

Nieuwsberichten

Ochtendshow Radio MNM

Radio MNM kwam deze morgen vroeg langs. Sander Gillis deed een nachtje door. Zijn dropping eindigde hier. De Ochtendshow live vanuit het Zeepreventorium.

Lees meer

Zon, zee, strand...

De jongens van Leefgroep G trokken naar surfclub Oostende. Velen maakten voor het eerst kennis met raften en stand-up paddle boarden op een mega-sup.

Lees meer

Opstart Pilootproject

Vandaag staan we klaar om een grote groep nieuwe patiënten binnen de obesitasafdeling te verwelkomen. Maar vanaf 1 juli 2019 verandert er nog meer.

Lees meer

Welkom bij de allerkleinsten

Welkom in de Leefgroep van de allerkleinsten. Hier verblijven baby’s en peuters met complexe aandoeningen, aangeboren of ten gevolge van moeilijkheden na de geboorte. Deze kinderen hebben vaak een lange ziekenhuisopname achter de rug. Het Zeepreventorium vormt de brug tussen ziekenhuis en thuisomgeving. Een gespecialiseerd team zorgt voor de opvolging en behandeling van deze patiëntjes.