Medisch Pediatrisch Revalidatiecentrum

Een nieuwe werknemer - Zorgrobot Zora

De humanoïde zorgrobot Zora ging een aantal weken geleden aan de slag in het Zeepreventorium. Zora wordt ingezet als externe motivator om kinderen aan te zetten hun therapie te volgen. Zora weet heel veel en kan zo de therapeuten helpen tijdens educatieve momenten. Zora is bovendien zeer beweeglijk en kan voor afleiding zorgen bij het toedienen van een spuitje of zelfs tonen hoe je een neusspoeling moet uitvoeren. De therapeuten kunnen de robot rechtstreeks laten spreken via een tablet. Dit creëert een onverwachte band. De patiëntjes zien Zora als een vriend.

Zora werd geschonken door Lionsclub De Haan (Permekeland) en Lionsclub Beaufort (Oostende).

Terug naar nieuwsoverzicht

Contactgegevens

Zeepreventorium
Koninklijke baan 5
8420 De Haan
T 059 23 39 11 
F 059 23 40 57
info@zeepreventorium.be
www.zeepreventorium.be

Nieuwsberichten

Bezoek onze Facebook pagina

De Parels op Survival

Nog meer meerdaagse uitstappen tijdens deze mooie paasvakantie. Geniet mee met de meisjes van leefgroep Parels. Zij trokken naar Leisele en gingen op survivaltocht.

Lees meer

Seaboys op meerdaagse

De jongens van leefgroep Seaboys trokken samen met hun opvoeders op weekend naar Domein Hoogveld in Zedelgem. Via een heuse zoektocht vonden ze de weg naar hun verblijf.

Lees meer

Club Brugge beloont onze spelers

Sportief Scoort! met succes afgerond op Club Brugge.

Lees meer

Welkom bij de Calimero's

Welkom in de leefgroep van de allerkleinsten, de Calimero’s.

Hier verblijven baby’s en peuters met complexe aandoeningen, aangeboren of ten gevolge van moeilijkheden na de geboorte. Deze kinderen hebben vaak een lange ziekenhuisopname achter de rug. Het Zeepreventorium vormt de brug tussen ziekenhuis en thuisomgeving. Een gespecialiseerd team zorgt voor de opvolging en behandeling van deze patiëntjes.