Medisch Pediatrisch Revalidatiecentrum

Een nieuwe werknemer - Zorgrobot Zora

De humanoïde zorgrobot Zora ging een aantal weken geleden aan de slag in het Zeepreventorium. Zora wordt ingezet als externe motivator om kinderen aan te zetten hun therapie te volgen. Zora weet heel veel en kan zo de therapeuten helpen tijdens educatieve momenten. Zora is bovendien zeer beweeglijk en kan voor afleiding zorgen bij het toedienen van een spuitje of zelfs tonen hoe je een neusspoeling moet uitvoeren. De therapeuten kunnen de robot rechtstreeks laten spreken via een tablet. Dit creëert een onverwachte band. De patiëntjes zien Zora als een vriend.

Zora werd geschonken door Lionsclub De Haan (Permekeland) en Lionsclub Beaufort (Oostende).

Terug naar nieuwsoverzicht

Contactgegevens

Zeepreventorium
Koninklijke baan 5
8420 De Haan
T 059 23 39 11 
F 059 23 40 57
info@zeepreventorium.be
www.zeepreventorium.be

Nieuwsberichten

Ochtendshow Radio MNM

Radio MNM kwam deze morgen vroeg langs. Sander Gillis deed een nachtje door. Zijn dropping eindigde hier. De Ochtendshow live vanuit het Zeepreventorium.

Lees meer

Zon, zee, strand...

De jongens van Leefgroep G trokken naar surfclub Oostende. Velen maakten voor het eerst kennis met raften en stand-up paddle boarden op een mega-sup.

Lees meer

Opstart Pilootproject

Vandaag staan we klaar om een grote groep nieuwe patiënten binnen de obesitasafdeling te verwelkomen. Maar vanaf 1 juli 2019 verandert er nog meer.

Lees meer

Welkom bij de allerkleinsten

Welkom in de Leefgroep van de allerkleinsten. Hier verblijven baby’s en peuters met complexe aandoeningen, aangeboren of ten gevolge van moeilijkheden na de geboorte. Deze kinderen hebben vaak een lange ziekenhuisopname achter de rug. Het Zeepreventorium vormt de brug tussen ziekenhuis en thuisomgeving. Een gespecialiseerd team zorgt voor de opvolging en behandeling van deze patiëntjes.