Medisch Pediatrisch Revalidatiecentrum

Jongens van leefgroep Seaboys trekken op driedaagse

De voltallige leefgroep van de Seaboys (jongens met obesitas tussen 11 en 14 jaar) vertrokken, samen met hun opvoeders en therapeuten, naar Nieuwpoort voor een driedaagse. Bedoeling is uiteraard om samen plezier te maken maar het is ook 'functionele revalidatie'. Dergelijke uitstappen zijn immers een uitgelezen kans om de aangeleerde kennis en vaardigheden in de praktijk om te zetten. 

Een top weekend aan zee

De jongens kregen een gevarieerd programma. Op zaterdagochtend speelden ze samen met kinesist Wesli een kruisvlaggenspel. Na het middagmaal stond een middagje Sunparks op het programma, wat duidelijk in de smaak viel. 's Avonds werd gesmuld van een zelf klaargemaakte gezonde spaghetti. Om de dag goed af te sluiten, werd een muziekquiz gespeeld, waarbij de stoelen aan de kant gingen en er uit volle borst werd meegezongen. Moe maar tevreden kropen de Seaboys onder de wol. Op zondagmorgen, na een lekker ontbijt, werden de jongens in drie groepjes verdeeld en mochten ze afwisselend helpen koken met diëtiste Anne-Marie, oefeningen doen met kinésiste Katja en een spel spelen rond sociale vaardigheden met sociaal werkster Inge. Als middagmaal maakten de jongens zelf een wokgerecht klaar. Na een top weekend aan zee keerden de Seaboys huiswaarts. 

 

 

Terug naar nieuwsoverzicht

Contactgegevens

Zeepreventorium
Koninklijke baan 5
8420 De Haan
T 059 23 39 11 
F 059 23 40 57
info@zeepreventorium.be
www.zeepreventorium.be

Nieuwsberichten

Bezoek onze Facebook pagina

Gezonde start

Samen met hun diëtiste maakten de kinderen van leefgroep Twins een lekker ontbijtbuffet klaar. Een gezonde start van de dag.

Lees meer

Krant De Morgen brengt verslag over 'Nee-eters'

De krant De Morgen bracht een reportage over kinderen en jongeren met eetproblemen en de groeiende groep 'Nee-eters'.

Lees meer

Wereldmilieudag

Wereldmilieudag, een dag waar de jongeren van de leefgroep Piranhas naartoe gewerkt hebben. Ze spaarden de voorbije maanden hun melkdessertpotjes.

Lees meer

Welkom bij de Calimero's

Welkom in de leefgroep van de allerkleinsten, de Calimero’s.

Hier verblijven baby’s en peuters met complexe aandoeningen, aangeboren of ten gevolge van moeilijkheden na de geboorte. Deze kinderen hebben vaak een lange ziekenhuisopname achter de rug. Het Zeepreventorium vormt de brug tussen ziekenhuis en thuisomgeving. Een gespecialiseerd team zorgt voor de opvolging en behandeling van deze patiëntjes.