Medisch Pediatrisch Revalidatiecentrum

Leefgroep Twins gaan de uitdaging aan

De leefgroep Twins trok voor een outdoor groepsactiviteit naar ’The Outsider Coast' te Nieuwpoort. Op het programma: een oriëntatieloop, klimparcours en avonturenloop. Er werden 3 teams gevormd die konden strijden om de overwinning.

Goed samenwerken en verdraagzaamheid stonden centraal en natuurlijk ook veel plezier maken. Deze activiteit kadert binnen het leefgroepsproject waarbij de kinderen 4 uitdagingen aangaan in de periode februari tot eind april.

De algemene doelstelling van het leefgroepsproject is het toepassen van de aangeleerde vaardigheden op vlak van gezonde eetgewoonten, beweging en probleemoplossend denken in een andere, ongekende en/of minder veilige omgeving dan het Zeepreventorium.

Het leefgroepsproject bestaat uit 4 uitdagingen:

Uitdaging 1: zwemmen

Uitdaging 2: samenwerken 

Uitdaging 3: goede tafelmanieren

Uitdaging 4: fietsen

Het is belangrijk dat de kinderen hierbij succeservaringen kunnen opdoen. 

Tijdens de groepsactiviteit in Nieuwpoort moesten de kinderen goed leren samenwerken (uitdaging 2)  om hun outdooropdrachten tot een goed einde te brengen. 

 

Terug naar nieuwsoverzicht

Contactgegevens

Zeepreventorium
Koninklijke baan 5
8420 De Haan
T 059 23 39 11 
F 059 23 40 57
info@zeepreventorium.be
www.zeepreventorium.be

Nieuwsberichten

Bezoek onze Facebook pagina

Gezonde start

Samen met hun diëtiste maakten de kinderen van leefgroep Twins een lekker ontbijtbuffet klaar. Een gezonde start van de dag.

Lees meer

Krant De Morgen brengt verslag over 'Nee-eters'

De krant De Morgen bracht een reportage over kinderen en jongeren met eetproblemen en de groeiende groep 'Nee-eters'.

Lees meer

Wereldmilieudag

Wereldmilieudag, een dag waar de jongeren van de leefgroep Piranhas naartoe gewerkt hebben. Ze spaarden de voorbije maanden hun melkdessertpotjes.

Lees meer

Welkom bij de Calimero's

Welkom in de leefgroep van de allerkleinsten, de Calimero’s.

Hier verblijven baby’s en peuters met complexe aandoeningen, aangeboren of ten gevolge van moeilijkheden na de geboorte. Deze kinderen hebben vaak een lange ziekenhuisopname achter de rug. Het Zeepreventorium vormt de brug tussen ziekenhuis en thuisomgeving. Een gespecialiseerd team zorgt voor de opvolging en behandeling van deze patiëntjes.