Medisch Pediatrisch Revalidatiecentrum

Nazorgdagen in het Zeepreventorium

Tijdens de krokusvakantie werd een groepsbijeenkomst georganiseerd voor de jongeren die de voorbije 3 jaar in het Zeepreventorium verbleven met obesitas. Dit kadert binnen het nazorgprogramma.

Bedoeling  was om hun ervaringen te delen met de jongeren die vandaag in het Zeepreventorium verblijven. Er waren heel wat vragen, vooral over hoe zij het verder aanpakken in hun dagelijkse leven.

In het Zeepreventorium worden kinderen opgenomen met diverse chronische aandoeningen. Chronisch wil zeggen levenslang omgaan met de aandoening met vallen en opstaan. Daarom werd een nazorgprogramma uitgewerkt voor alle ex-patiënten met mogelijkheid tot deelnemen aan groepsbijeenkomsten of individuele afspraken met artsen en/of therapeuten.

De groepsbijeenkomsten worden regelmatig georganiseerd om de jongeren de kans te geven elkaar opnieuw te ontmoeten en hun ervaringen te delen. Daarnaast worden ze zowel individueel als in groep verder ondersteund door de therapeuten om de aangeleerde gezonde levensstijl te blijven toepassen.  Dit nazorgproject wil de jongeren de kans geven om nog geruime tijd na residentiële behandeling  te worden opgevolgd.

Terug naar nieuwsoverzicht

Contactgegevens

Zeepreventorium
Koninklijke baan 5
8420 De Haan
T 059 23 39 11 
F 059 23 40 57
info@zeepreventorium.be
www.zeepreventorium.be

Nieuwsberichten

Bezoek onze Facebook pagina

Gezonde start

Samen met hun diëtiste maakten de kinderen van leefgroep Twins een lekker ontbijtbuffet klaar. Een gezonde start van de dag.

Lees meer

Krant De Morgen brengt verslag over 'Nee-eters'

De krant De Morgen bracht een reportage over kinderen en jongeren met eetproblemen en de groeiende groep 'Nee-eters'.

Lees meer

Wereldmilieudag

Wereldmilieudag, een dag waar de jongeren van de leefgroep Piranhas naartoe gewerkt hebben. Ze spaarden de voorbije maanden hun melkdessertpotjes.

Lees meer

Welkom bij de Calimero's

Welkom in de leefgroep van de allerkleinsten, de Calimero’s.

Hier verblijven baby’s en peuters met complexe aandoeningen, aangeboren of ten gevolge van moeilijkheden na de geboorte. Deze kinderen hebben vaak een lange ziekenhuisopname achter de rug. Het Zeepreventorium vormt de brug tussen ziekenhuis en thuisomgeving. Een gespecialiseerd team zorgt voor de opvolging en behandeling van deze patiëntjes.