Medisch Pediatrisch Revalidatiecentrum

Nazorgdagen in het Zeepreventorium

Tijdens de krokusvakantie werd een groepsbijeenkomst georganiseerd voor de jongeren die de voorbije 3 jaar in het Zeepreventorium verbleven met obesitas. Dit kadert binnen het nazorgprogramma.

Bedoeling  was om hun ervaringen te delen met de jongeren die vandaag in het Zeepreventorium verblijven. Er waren heel wat vragen, vooral over hoe zij het verder aanpakken in hun dagelijkse leven.

In het Zeepreventorium worden kinderen opgenomen met diverse chronische aandoeningen. Chronisch wil zeggen levenslang omgaan met de aandoening met vallen en opstaan. Daarom werd een nazorgprogramma uitgewerkt voor alle ex-patiënten met mogelijkheid tot deelnemen aan groepsbijeenkomsten of individuele afspraken met artsen en/of therapeuten.

De groepsbijeenkomsten worden regelmatig georganiseerd om de jongeren de kans te geven elkaar opnieuw te ontmoeten en hun ervaringen te delen. Daarnaast worden ze zowel individueel als in groep verder ondersteund door de therapeuten om de aangeleerde gezonde levensstijl te blijven toepassen.  Dit nazorgproject wil de jongeren de kans geven om nog geruime tijd na residentiële behandeling  te worden opgevolgd.

Terug naar nieuwsoverzicht

Contactgegevens

Zeepreventorium
Koninklijke baan 5
8420 De Haan
T 059 23 39 11 
F 059 23 40 57
info@zeepreventorium.be
www.zeepreventorium.be

Nieuwsberichten

Bezoek onze Facebook pagina

De Parels op Survival

Nog meer meerdaagse uitstappen tijdens deze mooie paasvakantie. Geniet mee met de meisjes van leefgroep Parels. Zij trokken naar Leisele en gingen op survivaltocht.

Lees meer

Seaboys op meerdaagse

De jongens van leefgroep Seaboys trokken samen met hun opvoeders op weekend naar Domein Hoogveld in Zedelgem. Via een heuse zoektocht vonden ze de weg naar hun verblijf.

Lees meer

Club Brugge beloont onze spelers

Sportief Scoort! met succes afgerond op Club Brugge.

Lees meer

Welkom bij de Calimero's

Welkom in de leefgroep van de allerkleinsten, de Calimero’s.

Hier verblijven baby’s en peuters met complexe aandoeningen, aangeboren of ten gevolge van moeilijkheden na de geboorte. Deze kinderen hebben vaak een lange ziekenhuisopname achter de rug. Het Zeepreventorium vormt de brug tussen ziekenhuis en thuisomgeving. Een gespecialiseerd team zorgt voor de opvolging en behandeling van deze patiëntjes.