Medisch Pediatrisch Revalidatiecentrum

Op bezoek bij Rode Duivel Romelu Lukaku

De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) organiseerde samen met ING een meet-and-greet voorafgaand aan de training van de Rode Duivels. Romelu Lukaku nodigde Malik N’Diaye uit, een patiëntje met een chronische nieraandoening uit het Zeepreventorium. Malik N’Diaye is bijna 12 jaar en speelt voetbal in het team van het Zeepreventorium.

Sport en beweging zijn een belangrijk onderdeel binnen de therapie. Veel kinderen hebben het door hun chronische aandoening ook vaak moeilijk om aan te sluiten bij een gewone sportclub. In het Zeepreventorium krijgen ze de kans deel uit te maken van het sportteam van hun keuze. Er is een brede waaier aan mogelijkheden: dans, voetbal, volleybal, badminton, taekwondo… Elke ploeg heeft een eigen trainer die aangepaste sportsessies uitwerkt op maat van kinderen met chronische aandoeningen.

Kinderen motiveren om hun therapie te volgen en dus ook voldoende te bewegen is een dagdagelijkse opdracht. In dit kader is de erkenning die Rode Duivel Romelu Lukaku geeft zeer belangrijk.

Deze ontmoeting kadert binnen het project “Special Kids Escort”, een initiatief van KBVB (football+) en ING . Elke Rode Duivel kiest zijn goed doel, waarbij Romelu Lukaku koos voor het Zeepreventorium. De samenwerking wordt zeker verdergezet. Malik zal samen met Romelu Lukaku het veld oplopen voor een vriendschappelijke oefenmatch op 17 november. De Rode Duivel heeft alvast beloofd  een bezoekje te brengen aan het Zeepreventorium.

Terug naar nieuwsoverzicht

Contactgegevens

Zeepreventorium
Koninklijke baan 5
8420 De Haan
T 059 23 39 11 
F 059 23 40 57
info@zeepreventorium.be
www.zeepreventorium.be

Nieuwsberichten

Bezoek onze Facebook pagina

Gezonde start

Samen met hun diëtiste maakten de kinderen van leefgroep Twins een lekker ontbijtbuffet klaar. Een gezonde start van de dag.

Lees meer

Krant De Morgen brengt verslag over 'Nee-eters'

De krant De Morgen bracht een reportage over kinderen en jongeren met eetproblemen en de groeiende groep 'Nee-eters'.

Lees meer

Wereldmilieudag

Wereldmilieudag, een dag waar de jongeren van de leefgroep Piranhas naartoe gewerkt hebben. Ze spaarden de voorbije maanden hun melkdessertpotjes.

Lees meer

Welkom bij de Calimero's

Welkom in de leefgroep van de allerkleinsten, de Calimero’s.

Hier verblijven baby’s en peuters met complexe aandoeningen, aangeboren of ten gevolge van moeilijkheden na de geboorte. Deze kinderen hebben vaak een lange ziekenhuisopname achter de rug. Het Zeepreventorium vormt de brug tussen ziekenhuis en thuisomgeving. Een gespecialiseerd team zorgt voor de opvolging en behandeling van deze patiëntjes.