Medisch Pediatrisch Revalidatiecentrum

Opnieuw naar school in het Zeepreventorium

Net zoals alle scholen zijn ook de scholen in het Zeepreventorium opnieuw van start gegaan.

Tijdens hun verblijf kunnen kinderen les volgen. Van kleuterklas tot secundair onderwijs, zowel in het Nederlands als in het Frans. De scholen Basisschool Aan Zee, Zeelyceum en La Ruche kunnen de wettelijke getuigschriften en diploma’s van het gewone voltijdse onderwijs afleveren. Bijzonder is dat er wordt gestreefd naar harmonie met de te volgen therapie door o.a. begeleid zelfstandig leren, kleinschaligheid en remediërend onderwijs.

De werking van de scholen is dus uniek.

Dit bepaalde ook het scenario van de eerste schooldag met o.a. een kennismaking op het strand door de leerlingen van La Ruche.

Terug naar nieuwsoverzicht

Contactgegevens

Zeepreventorium
Koninklijke baan 5
8420 De Haan
T 059 23 39 11 
F 059 23 40 57
info@zeepreventorium.be
www.zeepreventorium.be

Nieuwsberichten

Bezoek onze Facebook pagina

De Parels op Survival

Nog meer meerdaagse uitstappen tijdens deze mooie paasvakantie. Geniet mee met de meisjes van leefgroep Parels. Zij trokken naar Leisele en gingen op survivaltocht.

Lees meer

Seaboys op meerdaagse

De jongens van leefgroep Seaboys trokken samen met hun opvoeders op weekend naar Domein Hoogveld in Zedelgem. Via een heuse zoektocht vonden ze de weg naar hun verblijf.

Lees meer

Club Brugge beloont onze spelers

Sportief Scoort! met succes afgerond op Club Brugge.

Lees meer

Welkom bij de Calimero's

Welkom in de leefgroep van de allerkleinsten, de Calimero’s.

Hier verblijven baby’s en peuters met complexe aandoeningen, aangeboren of ten gevolge van moeilijkheden na de geboorte. Deze kinderen hebben vaak een lange ziekenhuisopname achter de rug. Het Zeepreventorium vormt de brug tussen ziekenhuis en thuisomgeving. Een gespecialiseerd team zorgt voor de opvolging en behandeling van deze patiëntjes.