Medisch Pediatrisch Revalidatiecentrum

Opnieuw naar school in het Zeepreventorium

Net zoals alle scholen zijn ook de scholen in het Zeepreventorium opnieuw van start gegaan.

Tijdens hun verblijf kunnen kinderen les volgen. Van kleuterklas tot secundair onderwijs, zowel in het Nederlands als in het Frans. De scholen Basisschool Aan Zee, Zeelyceum en La Ruche kunnen de wettelijke getuigschriften en diploma’s van het gewone voltijdse onderwijs afleveren. Bijzonder is dat er wordt gestreefd naar harmonie met de te volgen therapie door o.a. begeleid zelfstandig leren, kleinschaligheid en remediërend onderwijs.

De werking van de scholen is dus uniek.

Dit bepaalde ook het scenario van de eerste schooldag met o.a. een kennismaking op het strand door de leerlingen van La Ruche.

Terug naar nieuwsoverzicht

Contactgegevens

Zeepreventorium
Koninklijke baan 5
8420 De Haan
T 059 23 39 11 
F 059 23 40 57
info@zeepreventorium.be
www.zeepreventorium.be

Nieuwsberichten

Bezoek onze Facebook pagina

Gezonde start

Samen met hun diëtiste maakten de kinderen van leefgroep Twins een lekker ontbijtbuffet klaar. Een gezonde start van de dag.

Lees meer

Krant De Morgen brengt verslag over 'Nee-eters'

De krant De Morgen bracht een reportage over kinderen en jongeren met eetproblemen en de groeiende groep 'Nee-eters'.

Lees meer

Wereldmilieudag

Wereldmilieudag, een dag waar de jongeren van de leefgroep Piranhas naartoe gewerkt hebben. Ze spaarden de voorbije maanden hun melkdessertpotjes.

Lees meer

Welkom bij de Calimero's

Welkom in de leefgroep van de allerkleinsten, de Calimero’s.

Hier verblijven baby’s en peuters met complexe aandoeningen, aangeboren of ten gevolge van moeilijkheden na de geboorte. Deze kinderen hebben vaak een lange ziekenhuisopname achter de rug. Het Zeepreventorium vormt de brug tussen ziekenhuis en thuisomgeving. Een gespecialiseerd team zorgt voor de opvolging en behandeling van deze patiëntjes.