Medisch Pediatrisch Revalidatiecentrum

Pediatric Life Support Provider Course

De artsen van het Zeepreventorium volgden een bijscholing in UZ Gent: ‘Pediatric Life Support Provider Course’. 
De laatste richtlijnen omtrent reanimatie werden er uiteengezet en aangeleerd.

In het Zeepreventorium verblijven kinderen met vaak zeer complexe chronische aandoeningen. Elke patiënt krijgt zorg op maat en wordt medisch van zeer nabij opgevolgd door een team van gespecialiseerde pediaters. Vandaar ook het belang van het aanleren van de recentste reanimatie-richtlijnen.

De artsen ontvingen het certificaat ‘provider van pediatric life support’, dat vier jaar geldig blijft. Bedoeling is om na deze periode opnieuw de opleiding te volgen.

Terug naar nieuwsoverzicht

Contactgegevens

Zeepreventorium
Koninklijke baan 5
8420 De Haan
T 059 23 39 11 
F 059 23 40 57
info@zeepreventorium.be
www.zeepreventorium.be

Nieuwsberichten

Ochtendshow Radio MNM

Radio MNM kwam deze morgen vroeg langs. Sander Gillis deed een nachtje door. Zijn dropping eindigde hier. De Ochtendshow live vanuit het Zeepreventorium.

Lees meer

Zon, zee, strand...

De jongens van Leefgroep G trokken naar surfclub Oostende. Velen maakten voor het eerst kennis met raften en stand-up paddle boarden op een mega-sup.

Lees meer

Opstart Pilootproject

Vandaag staan we klaar om een grote groep nieuwe patiënten binnen de obesitasafdeling te verwelkomen. Maar vanaf 1 juli 2019 verandert er nog meer.

Lees meer

Welkom bij de allerkleinsten

Welkom in de Leefgroep van de allerkleinsten. Hier verblijven baby’s en peuters met complexe aandoeningen, aangeboren of ten gevolge van moeilijkheden na de geboorte. Deze kinderen hebben vaak een lange ziekenhuisopname achter de rug. Het Zeepreventorium vormt de brug tussen ziekenhuis en thuisomgeving. Een gespecialiseerd team zorgt voor de opvolging en behandeling van deze patiëntjes.