Medisch Pediatrisch Revalidatiecentrum

Slotdag Sportief Scoort met Club Brugge

Afgelopen woensdag werden de patiënten van het Zeepreventorium in De Haan beloond voor hun inzet van de voorbije maanden. Begin januari werden ze uitgedaagd door een aantal spelers van Club Brugge om gezonder en vooral sportiever te gaan leven. Als beloning genoten ze gisteren van een leuke namiddag op Club Brugge.

Binnen het Zeepreventorium leren  jongeren omgaan met hun chronische aandoening in het dagelijkse leven.Club Brugge Foundation besloot hen hierin een handje toe te steken met het communityproject Sportief Scoort.

HET PROJECT

De patiënten werden een tweetal maanden geleden via een videoboodschap uitgedaagd door de spelers van Club Brugge. De spelers vroegen de patiënten extra te sporten en op hun voeding te letten. Indien ze genoeg stickers konden verzamelen door naar de extra sportlessen te gaan, werden de patiënten uitgenodigd op een slotdag in het Jan Breydelstadion. In tussentijd werden de patiënten gestimuleerd door een bezoekje van de mascotte Bibi, de damesploeg van Club Brugge en de Brugse voetbalkraks. Als extra stimulans werden de patiënten uitgenodigd om de halve finale van de Crocky Cup bij te wonen. De allerjongsten mochten zelfs mee het veld oplopen aan de hand van de spelers.

DE BELONING

De patiënten werden woensdagmiddag opgehaald door de spelersbus van Club Brugge. Nadat ze met sterallures arriveerden in het Jan Breydelstadion kregen ze een rondleiding doorheen het stadion. In de namiddag speelden de patiënten een tornooi op één van de Brugse oefenvelden. De finalematchen werden gefloten door A-kern spelers Felipe Gedoz & Mikel Agu die na afloop alle patiënten een gepersonaliseerde diploma en goodiebag overhandigden. De spelers namen ook nog uitgebreid de tijd om met de patiënten op de foto te gaan en enkele handtekeningen uit te delen.

De patiënten beleefden een leuke & sportieve namiddag. Zo getuigt Simon:

“Ik vond het super leuk om eens op het veld van Club Brugge te staan en ook dat mijn favoriete speler Gedoz mijn wedstrijd kwam scheidsrechteren.”

Dank je wel Club Brugge!​

Terug naar nieuwsoverzicht

Contactgegevens

Zeepreventorium
Koninklijke baan 5
8420 De Haan
T 059 23 39 11 
F 059 23 40 57
info@zeepreventorium.be
www.zeepreventorium.be

Nieuwsberichten

Zon, zee, strand...

De jongens van Leefgroep G trokken naar surfclub Oostende. Velen maakten voor het eerst kennis met raften en stand-up paddle boarden op een mega-sup.

Lees meer

Opstart Pilootproject

Vandaag staan we klaar om een grote groep nieuwe patiënten binnen de obesitasafdeling te verwelkomen. Maar vanaf 1 juli 2019 verandert er nog meer.

Lees meer

Gezonde start

Samen met hun diëtiste maakten de kinderen van leefgroep Twins een lekker ontbijtbuffet klaar. Een gezonde start van de dag.

Lees meer

Welkom bij de allerkleinsten

Welkom in de Leefgroep van de allerkleinsten. Hier verblijven baby’s en peuters met complexe aandoeningen, aangeboren of ten gevolge van moeilijkheden na de geboorte. Deze kinderen hebben vaak een lange ziekenhuisopname achter de rug. Het Zeepreventorium vormt de brug tussen ziekenhuis en thuisomgeving. Een gespecialiseerd team zorgt voor de opvolging en behandeling van deze patiëntjes.