Medisch Pediatrisch Revalidatiecentrum

Solo-fietstocht van 1.400 km ten voordele van mucopatiënten

Meer dan 1.400 kilometer. Of: van Milaan in Noord-Italie tot bij ons in De Haan. Dat is het traject dat Bruggeling Jean-Paul Maeyaert heeft afgefietst, ten voordele van mucopatiënten van het Zeepreventorium.

De laatste kilometers waren een triomftocht voor Jean-Paul Maeyaert. Een groepje patiënten  hielpen hem tot over de streep. De Bruggeling heeft er op twee weken tijd 1.440 km opzitten.  Het was afzien voor het goede doel.

“ De rode draad door de tocht was het slechte weer. Alles was zeer goed gepland maar het bleef improviseren. Met gps-signalen die wegvielen en doodlopende wegen. Ik heb zelfs een eind de fiets op de schouder moeten nemen om weer op de juiste weg te klimmen,” zegt Jean-Paul.

De solotocht van Jean-Paul Maeyaert brengt genoeg op voor de aankoop van 8 elektrische fietsen.

Bedankt Jean-Paul Maeyaert!

Terug naar nieuwsoverzicht

Contactgegevens

Zeepreventorium
Koninklijke baan 5
8420 De Haan
T 059 23 39 11 
F 059 23 40 57
info@zeepreventorium.be
www.zeepreventorium.be

Nieuwsberichten

Bezoek onze Facebook pagina

Gezonde start

Samen met hun diëtiste maakten de kinderen van leefgroep Twins een lekker ontbijtbuffet klaar. Een gezonde start van de dag.

Lees meer

Krant De Morgen brengt verslag over 'Nee-eters'

De krant De Morgen bracht een reportage over kinderen en jongeren met eetproblemen en de groeiende groep 'Nee-eters'.

Lees meer

Wereldmilieudag

Wereldmilieudag, een dag waar de jongeren van de leefgroep Piranhas naartoe gewerkt hebben. Ze spaarden de voorbije maanden hun melkdessertpotjes.

Lees meer

Welkom bij de Calimero's

Welkom in de leefgroep van de allerkleinsten, de Calimero’s.

Hier verblijven baby’s en peuters met complexe aandoeningen, aangeboren of ten gevolge van moeilijkheden na de geboorte. Deze kinderen hebben vaak een lange ziekenhuisopname achter de rug. Het Zeepreventorium vormt de brug tussen ziekenhuis en thuisomgeving. Een gespecialiseerd team zorgt voor de opvolging en behandeling van deze patiëntjes.