Medisch Pediatrisch Revalidatiecentrum

Sportief Scoort met Club Brugge

In het kader van het communityproject Sportief Scoort kwamen de Dames en de Voetbalkraks van Club Brugge op bezoek in Het Zeepreventorium. Het werd een sportieve voetbalnamiddag. 

De Clubspelers daagden de patiënten uit om meer actief te gaan bewegen. Indien ze hier in slagen, mogen ze een toernooi komen spelen op de velden van het Jan Breydelstadion. Om deze uitdaging officieel te beklinken werd er een contract ondertekend tussen de begeleiders en de patiënten.

Deze week werd de Kick Off gegeven van dit project. De Voetbalkraks, een voetbalploeg van Club Brugge die bestaat uit jongeren van 7 tot 12 jaar met autisme en gedragsproblemen, speelde een tornooi tegen de voetbalploeg van het Zeepreventorium. Als verrassing mochten ze nog samen een duik nemen in het zwembad.

De trainer van de dames van Club Brugge werkte een training uit waarbij de meisjesvoetbalploeg van het Zeepreventorium werd ingeschakeld. De mengeling zorgde voor een goed evenwicht. Daarnaast was er ook randanimatie voorzien zoals een shooting wall en pannavelden. De training werd afgesloten met een wedstrijdje.

Na een bezoek aan het strand  werd er nog samen gegeten, als afsluiter van de Kick off.

Nu is het aan de patiënten van het Zeepreventorium om zich te bewijzen. Wie na 8 weken zijn stempelkaart vol krijgt, wordt beloond met een bezoekje aan het Jan Breydelstadion en een tornooi op de Brugse velden. Stempels kunnen verzameld worden door deelname en goede inzet tijdens de sport- en bewegingssessies.

Terug naar nieuwsoverzicht

Contactgegevens

Zeepreventorium
Koninklijke baan 5
8420 De Haan
T 059 23 39 11 
F 059 23 40 57
info@zeepreventorium.be
www.zeepreventorium.be

Nieuwsberichten

Ochtendshow Radio MNM

Radio MNM kwam deze morgen vroeg langs. Sander Gillis deed een nachtje door. Zijn dropping eindigde hier. De Ochtendshow live vanuit het Zeepreventorium.

Lees meer

Zon, zee, strand...

De jongens van Leefgroep G trokken naar surfclub Oostende. Velen maakten voor het eerst kennis met raften en stand-up paddle boarden op een mega-sup.

Lees meer

Opstart Pilootproject

Vandaag staan we klaar om een grote groep nieuwe patiënten binnen de obesitasafdeling te verwelkomen. Maar vanaf 1 juli 2019 verandert er nog meer.

Lees meer

Welkom bij de allerkleinsten

Welkom in de Leefgroep van de allerkleinsten. Hier verblijven baby’s en peuters met complexe aandoeningen, aangeboren of ten gevolge van moeilijkheden na de geboorte. Deze kinderen hebben vaak een lange ziekenhuisopname achter de rug. Het Zeepreventorium vormt de brug tussen ziekenhuis en thuisomgeving. Een gespecialiseerd team zorgt voor de opvolging en behandeling van deze patiëntjes.