Medisch Pediatrisch Revalidatiecentrum

Wandeltocht 'I love to walk'

Wandeltocht Zeepreventorium 2015

Tijdens de herfstvakantie staat jaarlijks een belangrijk sportief evenement gepland, de wandeltocht. Bijna alle patiënten wandelden een afstand, aangepast aan de individuele mogelijkheden.

Het was voor velen onder hen een grote uitdaging om de dagtocht tot een goed einde te brengen. 

Na afloop kregen alle deelnemers een gepast aandenken met de button ‘I love to walk’. In de loop van de therapie zullen de kinderen en jongeren ook nog aan een zwemestafette en loopcross kunnen deelnemen en bijhorende buttons kunnen verdienen.

Door het opspelden van de buttons ‘I love to walk’, ‘I love to swim’ en ‘I love to run’ tonen ze aan iedereen dat ook kinderen en jongeren met een chronische aandoening baat hebben bij en houden van beweging.

Dankzij de sponsoring van de firma Belgian Button Company kunnen de patiënten gedurende het jaar hun collectie buttons aanvullen.

Na afloop van de wandeltocht konden de patiënten en hun begeleiders genieten van een welverdiende warme chocolademelk. Om in sfeer af te sluiten was er nog de mogelijkheid om een korte sessie djembé te volgen of zich nog wat te ontspannen met de volksspelen.

voor meer afbeeldingen

 

Terug naar nieuwsoverzicht

Contactgegevens

Zeepreventorium
Koninklijke baan 5
8420 De Haan
T 059 23 39 11 
F 059 23 40 57
info@zeepreventorium.be
www.zeepreventorium.be

Nieuwsberichten

Bezoek onze Facebook pagina

Prevent Spaarders

Reeds 36 jaar zetten de Prevent Spaarders zich in om allerlei acties te organiseren ten voordele van het Zeepreventorium.

Lees meer

Afscheid Dokter Franckx

Eind december ging dokter Franckx op pensioen.  Dit lieten we uiteraard niet zomaar passeren.

Lees meer

Warme actie

Hartelijk dank voor alle actie tijdens de Warmste Week. Leuke foto's bereiken ons. Sven liep de Warmathon voor het Zeepreventorium.

Lees meer

Welkom bij de Calimero's

Welkom in de leefgroep van de allerkleinsten, de Calimero’s.

Hier verblijven baby’s en peuters met complexe aandoeningen, aangeboren of ten gevolge van moeilijkheden na de geboorte. Deze kinderen hebben vaak een lange ziekenhuisopname achter de rug. Het Zeepreventorium vormt de brug tussen ziekenhuis en thuisomgeving. Een gespecialiseerd team zorgt voor de opvolging en behandeling van deze patiëntjes.