Medisch Pediatrisch Revalidatiecentrum

Wereld astma dag - You can control your asthma

Vandaag is het Wereld astma dag, met als slogan "You can control your asthma".

Met naar schatting 300 000 miljoen mensen wereldwijd die in meer of mindere mate aan astma lijden, is het één van de meest frekwente chronische aandoeningen. Op kinderleeftijd is het zelfs de nummer 1 onder de chronische ziekten.

Astma is een ernstige ziekte, die gepaard kan gaan met heel wat klachten, en zelfs fataal kan zijn. Astma is nochtans controleerbaar, mits de juiste aanpak!

In het Zeepreventorium gaan wij dan ook met heel wat kinderen/jongeren (en hun omgeving) op weg, om controle te krijgen over hun astmaklachten. 

Net als Olympische kampioenen en beroemdheden met astma, moeten ook onze kinderen en jongeren kunnen opgroeien tot succesvolle volwassenen, ondanks hun astma!

We zijn er immers van overtuigd dat ook "You can control your asthma".

Kinderen met astma in het Zeepreventorium - een reportage

Terug naar nieuwsoverzicht

Contactgegevens

Zeepreventorium
Koninklijke baan 5
8420 De Haan
T 059 23 39 11 
F 059 23 40 57
info@zeepreventorium.be
www.zeepreventorium.be

Nieuwsberichten

Bezoek onze Facebook pagina

Gezonde start

Samen met hun diëtiste maakten de kinderen van leefgroep Twins een lekker ontbijtbuffet klaar. Een gezonde start van de dag.

Lees meer

Krant De Morgen brengt verslag over 'Nee-eters'

De krant De Morgen bracht een reportage over kinderen en jongeren met eetproblemen en de groeiende groep 'Nee-eters'.

Lees meer

Wereldmilieudag

Wereldmilieudag, een dag waar de jongeren van de leefgroep Piranhas naartoe gewerkt hebben. Ze spaarden de voorbije maanden hun melkdessertpotjes.

Lees meer

Welkom bij de Calimero's

Welkom in de leefgroep van de allerkleinsten, de Calimero’s.

Hier verblijven baby’s en peuters met complexe aandoeningen, aangeboren of ten gevolge van moeilijkheden na de geboorte. Deze kinderen hebben vaak een lange ziekenhuisopname achter de rug. Het Zeepreventorium vormt de brug tussen ziekenhuis en thuisomgeving. Een gespecialiseerd team zorgt voor de opvolging en behandeling van deze patiëntjes.