Medisch Pediatrisch Revalidatiecentrum

World Obesity Day

Zondag 11 oktober is uitgeroepen tot World Obesity Day. Deze dag willen we in het Zeepreventorium extra in de verf zetten. De kinderen en jongeren met obesitas en hun opvoeders vormden samen de letters op de foto tot World Obesity Day. Elke dag opnieuw gaan ze de strijd aan tegen hun chronische ziekte, obesitas.

Het Zeepreventorium gelooft er hard in dat jongeren met een chronische ziekte, hun familie en zorgdragers een actieve en autonome rol kunnen spelen in het zorgen voor de eigen gezondheid. In de literatuur wordt hierover gesproken met de term’ gezondheidswijsheid’.

Hoewel er weinig cijfers te vinden zijn, worden in een overzichtsstudie van Eichler, Wieser en Brügger (2009) de kosten van een beperkte gezondheidswijsheid op 3 tot 5 % van de totale gezondheidskost beraamd!

Investeren in de multidisciplinaire begeleiding van chronisch zieke jongeren, hun families en zorgdragers loont dus zeker de moeite.

Samen met het multidisciplinaire team wordt een gezonde levensstijl - met focus op gezonde voeding, sport, plezier in dagelijkse activiteiten en psychosociaal en lichamelijk welbevinden – aangeleerd, ingeoefend en in hun eigen leefwereld zo goed mogelijk toegepast.

Deze jongeren, hun gezinnen en hun zorgdragers nemen op deze manier een vracht aan gezondheidskennis mee die hen op korte en lange termijn heel wat, niet altijd becijferbare, gezondheidsvoordelen opleveren.

Terug naar nieuwsoverzicht

Contactgegevens

Zeepreventorium
Koninklijke baan 5
8420 De Haan
T 059 23 39 11 
F 059 23 40 57
info@zeepreventorium.be
www.zeepreventorium.be

Nieuwsberichten

Bezoek onze Facebook pagina

Gezonde start

Samen met hun diëtiste maakten de kinderen van leefgroep Twins een lekker ontbijtbuffet klaar. Een gezonde start van de dag.

Lees meer

Krant De Morgen brengt verslag over 'Nee-eters'

De krant De Morgen bracht een reportage over kinderen en jongeren met eetproblemen en de groeiende groep 'Nee-eters'.

Lees meer

Wereldmilieudag

Wereldmilieudag, een dag waar de jongeren van de leefgroep Piranhas naartoe gewerkt hebben. Ze spaarden de voorbije maanden hun melkdessertpotjes.

Lees meer

Welkom bij de Calimero's

Welkom in de leefgroep van de allerkleinsten, de Calimero’s.

Hier verblijven baby’s en peuters met complexe aandoeningen, aangeboren of ten gevolge van moeilijkheden na de geboorte. Deze kinderen hebben vaak een lange ziekenhuisopname achter de rug. Het Zeepreventorium vormt de brug tussen ziekenhuis en thuisomgeving. Een gespecialiseerd team zorgt voor de opvolging en behandeling van deze patiëntjes.