Medisch Pediatrisch Revalidatiecentrum

Zeepreventorium loves to swim

Omdat we zwemmen willen aanmoedigen bij onze patiënten, werd ook dit jaar een heuse zwemestafette georganiseerd. Het zwembad werd omgetoverd tot een uitdagend piratenparcours.

Bedoeling was om binnen de 20 minuten zoveel mogelijk ronden af te werken. Door de firma ‘The Belgian Button Compagny’ ontvingen alle deelnemers na afloop een gouden of een zilveren diploma met de button ‘I love to swim’. De jury beloonde de twee groepen met de meeste inzet en fairplay met een namiddag zwemmen in het zwemparadijs Sportoase in Knokke.

Wist je dat er maar weinig sporten zijn die zoveel gezondheidsvoordelen hebben als zwemmen?

Zoals bij alle intensieve sporten zorgt zwemmen voor een grotere longinhoud. Echter door te zwemmen en regelmatig je adem in te houden, maak je je longen nog sterker.

Zwemmen is conditie- en krachttraining in één. Met een halfuur zwemmen verbrand je wel 300-400 kcal. Dat is meer dan met wandelen of met fietsen en slechts een paar calorieën minder dan een halfuur hardlopen à 10 km/u. Maar behalve een vetverbrandende conditietraining, is zwemmen ook een weerstands- of krachttraining. De weerstand van het water zorgt voor een natuurlijke uitdaging voor je lichaam. Dus behalve dat je vet verbrandt, bouw je ook spiermassa op. Veel meer dan bij andere sporten, versterk je met zwemmen je rug- en buikspieren

De gewichtloosheid van je lichaam in het water zorgt voor heel wat bijkomende voordelen. 
Zwemmen is voor iedereen die te zwaar is een heel doeltreffend begin om meer te bewegen en een manier om af te vallen. De opwaartse druk van het water zorgt ervoor dat het lichaamsgewicht veel minder invloed heeft op de gewrichten waardoor de kans op sportblessures kleiner wordt. Daarnaast kan water je kalmeren en je tegelijkertijd pakken energie geven. In het water zijn ontspant en geeft ons kracht.

Kortom, waar wacht je nog op, een bezoek aan het zwembad is eenvoudig en niet duur.

Terug naar nieuwsoverzicht

Contactgegevens

Zeepreventorium
Koninklijke baan 5
8420 De Haan
T 059 23 39 11 
F 059 23 40 57
info@zeepreventorium.be
www.zeepreventorium.be

Nieuwsberichten

Ochtendshow Radio MNM

Radio MNM kwam deze morgen vroeg langs. Sander Gillis deed een nachtje door. Zijn dropping eindigde hier. De Ochtendshow live vanuit het Zeepreventorium.

Lees meer

Zon, zee, strand...

De jongens van Leefgroep G trokken naar surfclub Oostende. Velen maakten voor het eerst kennis met raften en stand-up paddle boarden op een mega-sup.

Lees meer

Opstart Pilootproject

Vandaag staan we klaar om een grote groep nieuwe patiënten binnen de obesitasafdeling te verwelkomen. Maar vanaf 1 juli 2019 verandert er nog meer.

Lees meer

Welkom bij de allerkleinsten

Welkom in de Leefgroep van de allerkleinsten. Hier verblijven baby’s en peuters met complexe aandoeningen, aangeboren of ten gevolge van moeilijkheden na de geboorte. Deze kinderen hebben vaak een lange ziekenhuisopname achter de rug. Het Zeepreventorium vormt de brug tussen ziekenhuis en thuisomgeving. Een gespecialiseerd team zorgt voor de opvolging en behandeling van deze patiëntjes.