Medisch Pediatrisch Revalidatiecentrum

Onze zorgverlening tijdens Coronacrisis

Corona zorgt voor buitengewone tijden. We voelen het allemaal. De Corona Covid-19 verplicht ons om maatregelen te nemen. Maar alle patiënten en ouders kunnen blijven op ons rekenen.  Door deze crisis gaan wij met verhoogde creativiteit verder zorg dragen. Lees hierbij onze voorzorgsmaatregelen en draag vooral goed zorg voor elkaar. 

Maatregelen voor de reeds opgenomen patiënten:

  • Patiënten die momenteel thuis blijven, kunnen pas terugkeren na bericht vanuit het Zeepreventorium over datum heropstart. Het multidisciplinair team houdt ondertussen intensief contact met de patiënten en ouders thuis om de revalidatienoden verder te ondersteunen. Ondertussen organiseren wij de veilige (her)opname van onze patiënten.
     
  • Kinderen en jongeren die vanwege hun context of gezondheidstoestand de nood hebben om hier verder residentieel te revalideren, krijgen hiertoe de mogelijkheid. We voorzien voor hen de noodzakelijke verzorging en therapie. Er kan voorlopig echter geen extern bezoek worden toegelaten in het kader van infectiepreventie. De patiënten kunnen ook niet naar huis in het weekend om vervolgens terug te keren.
     
  • We houden alle ouders en patiënten uiteraard op de hoogte betreffende de verdere ontwikkeling van deze voorzorgsmaatregelen en de definitieve datum van heropstart.

Maatregelen voor de reeds aangemelde patiënten:

Voor alle geplande afspraken in kader van kennismaking, intake en opname nemen we vanuit het Zeepreventorium zelf tijdig contact op met ouders/patiënt. Waar mogelijk schakelen we teleconferentie in ter vervanging. Wat de geplande opnames betreft zullen enkel die opnames kunnen doorgaan die strikt medisch noodzakelijk zijn.

Vanuit het Zeepreventorium volgen we de ontwikkelingen van het Coronavirus op de voet, in afspraak met de betrokken overheid en de door hen getroffen maatregelen.

Aan iedereen hartelijk dank voor het begrip en de medewerking. 

Heeft u vragen dan kan u ons altijd contacteren.

De meest recente informatie betreffende het Coronavirus vindt u op info-coronavirus.be

 

Nieuwsberichten

Corona - beschermingsmateriaal

De mogelijke schaarste aan beschermingsmateriaal is een grote zorg in alle zorginstellingen.

Lees meer

Onze zorgverlening tijdens Coronavirus

Corona zorgt voor buitengewone tijden. We voelen het allemaal. De Corona Covid-19 verplicht ons om maatregelen te nemen.

Lees meer

Unieke kookapp voor kinderen met nierlijden

Vandaag op Wereldnierdag werd een gloednieuwe unieke kookapp gelanceerd voor kinderen met nierlijden.

Lees meer

Virtuele rondleiding

Omwille van de voorzorgsmaatregelen door de coronacrisis moeten we onze zorgverlening aanpassen. Voorlopig organiseren we geen kennismakingen meer ter plaatse. Om je opname toch goed voor te bereiden hebben we een virtuele tour gemaakt.  Zo kan je reeds een kijkje nemen in onze gebouwen. Ook de weekend- en bezoekregeling is voorlopig gewijzigd. 
Heb je vragen? Aarzel niet om ons te contacteren.