Medisch Pediatrisch Revalidatiecentrum

Conceptnota behandeling obesitas

Conceptnota Behandeling Obesitas

Het Zeepreventorium presenteerde een conceptnota met betrekking tot de behandeling van obesitas voor kinderen en jongeren. Hierin stellen we een nieuw zorgmodel voor op basis van betere afstemming tussen de 3 zorglijnen en systematische vroegdetectie en goede follow-up. Een vlotte samenwerking garandeert immers dat de therapie van elk kind wordt aangepast aan de zorgnood. Hiermee willen we met onze zorgpartners aan de slag. Lees hier de volledige conceptnota.

Om de realisatie van de conceptnota mogelijk te maken, werd door het Zeepreventorium een eerste stap gezet. We dienden bij het RIZIV, in het kader van de taskforce gezondheidszorgdoelstellingen, een voorstel in rond het terugdringen van obesitas bij kinderen. Dit voorstel diende uitgeschreven te worden aan de hand van een template. Lees hier de template.

We hopen op deze manier positief te kunnen bijdragen tot het behalen van de gezondheidszorgdoelstellingen in het algemeen en tot een beter afgestemde behandeling van obesitas bij kinderen en jongeren in het bijzonder.

Zeepreventorium - 20 jaar obesitaswerking

Het Zeepreventorium is reeds 20 jaar actief rond de behandeling van obesitas bij kinderen en jongeren. Deze mijlpaal vierden we met een webinar. We lieten experten aan het woord en brengen sterke verhalen. Want 25 jaar obesitaswerking betekent ook 25 jaar verhalen. Het is dankzij de verhalen van onze kinderen en jongeren dat we in staat zijn om medisch en wetenschappelijk vooruitgang te boeken. Bekijk hier de webinar.

Contactgegevens

Zeepreventorium
Koninklijke baan 5
8420 De Haan
T 059 23 39 11
F 059 23 87 18
info@zeepreventorium.be
www.zeepreventorium.be

Nieuwsberichten

Wil je graag een kijkje nemen in één van onze leefgroepen?

Het multidisciplinair team van leefgroep D maakte een prachtig filmpje om jullie wat inzage te geven.

Lees meer

Jaarverslag 2020

Op basis van de nieuwe conventie met het RIZIV die in 2019 werd uitgerold, bouwen we in 2020 verder om het Zeepreventorium te leiden naar een innovatieve arbeidsorganisatie.

Lees meer

BZIO en Zeepreventorium op termijn onder 1 directie

Twee unieke revalidatiecentra gelegen op de Belgische kustlijn – het Zeepreventorium in De Haan & BZIO in Oostende - krijgen binnenkort een gemeenschappelijke algemene direc

Lees meer

Virtuele rondleiding

Omwille van de voorzorgsmaatregelen door de coronacrisis moeten we onze zorgverlening aanpassen. Voorlopig organiseren we geen kennismakingen meer ter plaatse. Om je opname toch goed voor te bereiden hebben we een virtuele rondleiding gemaakt.  Zo kan je reeds een kijkje nemen in onze gebouwen. Ook de weekend- en bezoekregeling is voorlopig gewijzigd. 
Heb je vragen? Aarzel niet om ons te contacteren.