Medisch Pediatrisch Revalidatiecentrum

Onderzoek naar effecten multidisciplinair behandelplan mucoviscidose

De resultaten van het onderzoek naar het effect van ons revalidatieprogramma voor patiënten met mucovicidose werden gepubliceerd in The European Journal of Pediatrics. 

In het Zeepreventorium vinden we het belangrijk om onze multidisciplinaire behandelplannen wetenschappelijk te staven.

Daarom deden we de voorbije jaren onderzoek naar het effect van ons revalidatieprogramma voor onze patiënten  met mucoviscidose (volwassenen en kinderen). In het bijzonder de nutritionele aanpak op de FEV1, de BMI en de vetvrije massa (FFM). Uit dit onderzoek bleek dat er een significante verbetering is van de voedingstoestand, de lichaamssamenstelling en de longfunctie gedurende hun verblijf in het Zeepreventorium. De resultaten van het onderzoek werden gepubliceerd in The European Journal of Pediatrics.

Lees hier de resultaten

Terug naar nieuwsoverzicht

Contactgegevens

Zeepreventorium
Koninklijke baan 5
8420 De Haan
T 059 23 39 11
F 059 23 87 18
info@zeepreventorium.be
www.zeepreventorium.be

Nieuwsberichten

Wil je graag een kijkje nemen in één van onze leefgroepen?

Het multidisciplinair team van leefgroep D maakte een prachtig filmpje om jullie wat inzage te geven.

Lees meer

Jaarverslag 2020

Op basis van de nieuwe conventie met het RIZIV die in 2019 werd uitgerold, bouwen we in 2020 verder om het Zeepreventorium te leiden naar een innovatieve arbeidsorganisatie.

Lees meer

BZIO en Zeepreventorium op termijn onder 1 directie

Twee unieke revalidatiecentra gelegen op de Belgische kustlijn – het Zeepreventorium in De Haan & BZIO in Oostende - krijgen binnenkort een gemeenschappelijke algemene direc

Lees meer

Virtuele rondleiding

Omwille van de voorzorgsmaatregelen door de coronacrisis moeten we onze zorgverlening aanpassen. Voorlopig organiseren we geen kennismakingen meer ter plaatse. Om je opname toch goed voor te bereiden hebben we een virtuele rondleiding gemaakt.  Zo kan je reeds een kijkje nemen in onze gebouwen. Ook de weekend- en bezoekregeling is voorlopig gewijzigd. 
Heb je vragen? Aarzel niet om ons te contacteren.