Medisch Pediatrisch Revalidatiecentrum

Samen tegen corona

Door deze coronacrisis gaan we met verhoogde creativiteit verder met onze zorgverlening. Niet alleen onze artsen, verpleegkundigen, opvoeders, kinesisten, psychologen... maar ook de mensen van de schoonmaak, logistieke dienst en tal van ondersteunende diensten. We zijn dan ook bijzonder trots op onze medewerkers.  Maar om maximaal in te zetten op het welzijn en de veiligheid van onze patiënten en ons personeel hebben we extra geld en materiaal nodig. Hiervoor vragen we jullie steun en hulp. Samen verzetten we bergen.

Hoe kan je helpen?

 • Bouw met ons mee:
  We werken momenteel binnen een apart stuk van ons centrum (in en ter hoogte van Villa Kos) aan het onderbrengen van nieuw op te nemen patiënten enerzijds (in afwachting van de testresultaten) en isoleren van mogelijk besmette patiënten anderzijds. We doen dit volledig met eigen middelen, zowel financieel als logistiek. Onze ondersteunende diensten werken met man en macht om creatieve, comfortabele oplossingen voor de patiënten te voorzien. 
  We zijn daarom op zoek naar partners, via financiële en/of logistieke steun om ons te helpen met de tijdelijke aanbouw en inrichting ervan. Zo kunnen we ouders en patiënten kwalitatief blijven onthalen/opnemen. Daarnaast willen we ook zorgen dat de medewerkers die werken met eventuele besmette patiënten zich conform de voorschriften kunnen omkleden en douchen in de nabijheid van villa KOS.
   
 • Beschermingsmateriaal:
  We blijven nood hebben aan beschermende kledij, mondmaskers en ontsmettende alcoholgels. In het Zeepreventorium beschikken we over een beperkte voorraad die strikt  wordt beheerd
 • Wil je zelf mondmaskers maken - check zeker: www.maakjemondmasker.be.  Wij hebben momenteel vooral nood aan kindermaten.
   
 • Laptops en webcams:
  Om de veiligheid te garanderen houden we afstand. Om operationeel te blijven hebben we bijkomende laptops en webcams nodig voor teleconferenties. Daarnaast zijn de laptops en webcams broodnodig om ook onze kinderen onderwijs te kunnen aanbieden.  
   
 • Verwenmomentjes voor onze kinderen en teams:
  Dankzij kleine extraatjes van buitenaf kunnen we al heel veel. Even samen ontspannen en vooral de steun voelen. Dat doet goed. 

Wil je ons helpen? Met jouw steun gaat het nog zoveel beter - laat het ons weten

Je kan ook een gift storten. Want elke bijdrage telt.

IBAN - BE10 0000 0000 0404
BIC - BPOTBEB1
met vermelding 013/1090/00029
U ontvangt automatisch een fiscaal attest vanaf 40 euro

Indien geen fiscaal attest vereist:
IBAN - BE57 0682 4520 7135
BIC - GKCCBEBB

Contactgegevens

Zeepreventorium
Koninklijke baan 5
8420 De Haan
T 059 23 39 11
F 059 23 87 18
info@zeepreventorium.be
www.zeepreventorium.be

Nieuwsberichten

Wil je graag een kijkje nemen in één van onze leefgroepen?

Het multidisciplinair team van leefgroep D maakte een prachtig filmpje om jullie wat inzage te geven.

Lees meer

Jaarverslag 2020

Op basis van de nieuwe conventie met het RIZIV die in 2019 werd uitgerold, bouwen we in 2020 verder om het Zeepreventorium te leiden naar een innovatieve arbeidsorganisatie.

Lees meer

BZIO en Zeepreventorium op termijn onder 1 directie

Twee unieke revalidatiecentra gelegen op de Belgische kustlijn – het Zeepreventorium in De Haan & BZIO in Oostende - krijgen binnenkort een gemeenschappelijke algemene direc

Lees meer

Virtuele rondleiding

Omwille van de voorzorgsmaatregelen door de coronacrisis moeten we onze zorgverlening aanpassen. Voorlopig organiseren we geen kennismakingen meer ter plaatse. Om je opname toch goed voor te bereiden hebben we een virtuele rondleiding gemaakt.  Zo kan je reeds een kijkje nemen in onze gebouwen. Ook de weekend- en bezoekregeling is voorlopig gewijzigd. 
Heb je vragen? Aarzel niet om ons te contacteren.